Stralen

Stralen is een voorbehandeling waarbij met behulp van lucht onder hoge druk kleine deeltjes tegen het product worden gespoten. Deze deeltjes hebben een schurend effect, waardoor bruine roest, zinkroest, walshuid en eventuele verfresten tot in de poriën van het product worden verwijderd. Zo wordt het product gereinigd en opgeruwd voor een goede hechting van de daarna aan te brengen laag (of lagen).

Stralen doen we in de straalcabine in onze ‘lijn 2’. Via deze straalcabine kan het straalgrit worden teruggewonnen, wat weer bijdraagt aan een duurzame manier van werken.

Als straalmiddel wordt korund gebruikt. Een erg hard materiaal dat tevens wordt gebruikt op schuurpapier. Door de juiste ervaring en kennis van onze stralers, kunnen we hiermee elk product op de juiste manier stralen. Deze kennis en ervaring is nodig, want wanneer er bijvoorbeeld te lang op eenzelfde plek wordt door gestraald, kan dit blijvende schade aanrichten aan het product. Maar wordt er te kort op eenzelfde plek gestraald, dan wordt niet alle roest etc. verwijderd waardoor een roestlaag onder de coating kan ontstaan. Hierdoor laat de coating los. Ieder product vraag om een andere druk. Onze stralers hebben de expertise om dit nauwkeurig te bepalen.

Hout stralen

Onze gekwalificeerde medewerkers kunnen zelfs houten producten stralen. Zo kunnen uw houten meubels een tweede leven krijgen. Nieuwsgierig? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Cherique Kooman
Administratief medewerkster - Coating

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@benjaminbv.nl. Een specifieke vraag over coaten? Vraag dan naar mij, Cherique, en ik vertel u graag alles over onze mogelijkheden.