De beste bescherming
voor binnen en buiten

Een duurzame bescherming in de kleur die u wenst? Benjamin maakt het mogelijk!

Voor de bescherming van uw producten uit staal, verzinkt staal, aluminium en zelfs RVS bieden wij een grote diversiteit aan oplossingen. Afhankelijk van het soort product en de uiteindelijke toepassing, wordt er samen met u een behandeling op maat samengesteld. Niet alleen kunnen we zorgen voor een duurzame bescherming van uw product, maar tevens een strak en mooi uiterlijk in iedere gewenste kleur.

 • IJzerfosfateren

  IJzerfosfateren

  Een van de voorbehandelingen die wij in onze fabriek verzorgen is het aanbrengen van een ijzerfosfaatlaag. Deze beschermlaag is corrosiewerend en zorgt er voor dat er geen roest kan ontstaan onder de uiteindelijke deklaag. Tevens zorgt deze ijzerfosfaatlaag voor een betere hechting van de verflaag.

 • Stralen

  Stralen

  Stralen is een voorbehandeling waarbij met behulp van lucht onder hoge druk kleine deeltjes tegen het product worden gespoten. Deze deeltjes hebben een schurend effect, waardoor bruine roest, zinkroest, walshuid en eventuele verfresten tot in de poriën van het product worden verwijderd. Zo wordt het product gereinigd en opgeruwd voor een goede hechting van de daarna aan te brengen laag (of lagen).

 • Schooperen

  Schooperen

  Schooperen is, net als stralen en ijzerfosfateren, een (mogelijke) voorbehandeling. Het dient als perfecte beschermlaag tegen roestvorming. Deze extra beschermlaag kan gewenst (of vereist) zijn wanneer het product zich in een buitensituatie gaat bevinden of in een kwetsbare omgeving, bijvoorbeeld aan zee. Benieuwd of het voor uw product verstandig is om deze extra beschermlaag aan te brengen? Neem dan gerust contact op met een van onze deskundige collega’s.

 • Poedercoaten

  Poedercoaten

  Producten van staal, verzinkt staal, aluminium en zelfs RVS hebben het niet erg makkelijk in ons klimaat. Met al die zon, regen en wind krijgt corrosie gemakkelijk de kans om de producten aan te tasten en de levensduur te verkorten. Gelukkig kan het poedercoaten van deze producten zorgen voor een corrosiewerende beschermlaag. Naast deze meest duurzame bescherming zorgt het aanbrengen van een poedercoatlaag ook voor een mooie afwerking van uw product in welke gewenste kleur dan ook.

Zoekt u een andere behandeling?

Wij denken niet alleen aan onze in-huis-oplossingen. Wilt u iets laten ontlakken, thermisch of elektrolytisch verzinken, verchromen of wenst u een ander soort behandeling? Geen enkel probleem! Vraag ons vooral even naar de mogelijkheden.

Zo werkt coaten

Het aanbrengen van een coating is een proces dat in elke stap nauwkeurigheid vereist. Het doel van iedere coating is een goede beschermlaag die roestvorming op uw product voorkomt.

 • Keuze soort behandeling en kleur
  1

  Stap 1 Keuze soort behandeling en kleur

  In overleg met de klant

  Iedere aanvraag begint met het vaststellen van de juiste behandeling en kleur voor het juiste eindresultaat van uw producten. In sommige gevallen heeft u dit al duidelijk en is er alleen juiste communicatie nodig, in andere gevallen denken wij met onze kennis en ervaring graag met u mee!

 • Voorbehandeling
  2

  Stap 2 Voorbehandeling

  Goed begin is het halve werk

  Misschien wel de belangrijkste stap in het proces: de juiste voorbehandeling. Zo wordt vuil zoals vetten, roest, oliën, zand, verfresten en lasslakken verwijderd, en krijgt het te behandelen oppervlak een textuur. Dit alles is belangrijk om een goede hechting van het poeder te kunnen garanderen. Een juiste voorbehandeling draagt in hoge mate bij aan de uiteindelijke kwaliteit van uw product.

 • Schooperen
  3

  Stap 3 Schooperen

  Extra bescherming voor uw product

  Schooperen, ook wel metalliseren genoemd, is een extra beschermlaag die perfect werkt tegen roestvorming en de levensduur met jaren verlengt. Deze schoopeerlaag (bestaande uit een zink- en aluminium legering) wordt toegepast in een buitenomgeving of in een kwetsbare omgeving zoals aan zee. Ook wanneer het product visueel aan hogere eisen moet voldoen, is schooperen een betere extra beschermlaag dan thermisch verzinken.

 • Afscherming productdelen
  4

  Stap 4 Afscherming productdelen

  Voor delen die ongecoat moeten blijven

  Bepaalde delen zoals schroefdraad dat vrij moeten blijven van coating? Een product voorzien van twee of meerdere kleuren? Geen probleem! In deze stap zorgen wij dat we met daarvoor bestemd maskeringstape, doppen, etc. bepaalde delen worden afgeschermd en zo het gewenste eindresultaat van uw producten wordt gerealiseerd.

 • Poedercoaten
  5

  Stap 5 Poedercoaten

  Aanbrengen van coatlaag

  De stap waar het allemaal om draait: het aanbrengen van de poedercoatlaag. Met behulp van een spuitpistool wordt het droge poeder op uw product gespoten. Door het product te aarden en het poeder statisch te laden, blijft het poeder aan uw product ‘plakken’. Op dit moment is het poeder er in principe nog gewoon met de hand af te vegen. Er kan in deze stap worden gekozen voor een enkel- of dubbellaagssysteem. Bij een dubbellaagssysteem wordt er eerst een primer (grondlaag) aangebracht en worden stappen 5 en 6 herhaald.

 • Moffelen
  6

  Stap 6 Moffelen

  Uitharden in de oven

  Na het aanbrengen van de poederlaag gaan de producten de oven in. In deze ovens worden uw producten uitgehard, ofwel gemoffeld. In principe een vrij eenvoudige stap met de juiste kennis en ervaring van temperatuur en tijd. Echter, een kleine fout bij het instellen van de tijd of temperatuur kan er voor zorgen dat de laag zo weer loslaat.

 • Montage, verpakking en transport
  7

  Stap 7 Montage, verpakking en transport

  Complete ontzorging

  Graag ontzorgen wij u in het gehele traject en verzorgen we zelfs met veel plezier eventuele montage-, verpakkings- en transportwerkzaamheden. Het resultaat? Een compleet eindproduct dat direct kan worden uitgeleverd aan de klant. En zelfs daar helpen we u mee!

 • Stap 1
  Keuze soort behandeling en kleur
 • Stap 2
  Voorbehandeling
 • Stap 3
  Schooperen
 • Stap 4
  Afscherming productdelen
 • Stap 5
  Poedercoaten
 • Stap 6
  Moffelen
 • Stap 7
  Montage, verpakking en transport

Onze coatlijnen

Bij Benjamin beschikken wij over twee geavanceerde coatlijnen, namelijk een lopende band traject en een cabinesysteem. Beide coatlijnen hebben hun eigen specifieke werkwijze met verschillende voordelen. Hierdoor kunnen we voor iedere poedercoatuitdaging een passende oplossing vinden. 

productielijn01.jpg

Lopende band traject

Productielijn 01

Marc Verwiel Vakfotograaf--4.jpg

Cabinesysteem

Productielijn 02

Poedercoaten. Duurzaam voor product, milieu en mens

 • Zonder schadelijke (oplos)middelen die vrijkomen
   
 • Vrij van chemische stoffen (geen chemische stoffen nodig voor de hechting)
   
 • Langdurige bescherming tegen corrosie
   
 • Bijna 100% gebruik grondstof (poeder) m.b.v. terugwinsysteem

Ook voor metaalbewerking kunt u bij ons terecht

Een product dat niet alleen een beschermende coatlaag nodig heeft, maar eerst nog moet worden bewerkt of in zijn geheel nog moet worden geproduceerd? Ook daarin kunnen wij iets voor u betekenen!

Cherique Kooman
Administratief medewerkster - Coating

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@benjaminbv.nl. Een specifieke vraag over coaten? Vraag dan naar mij, Cherique, en ik vertel u graag alles over onze mogelijkheden.