Plaatbewerking van
staal, RVS en aluminium

Een 2D of 3D ontwerp met als basis een plaat? Daar gaan wij graag mee aan de slag. Met de kennis over specifieke technieken voor het bewerken van platen zorgen wij dat uw product naar wens en op basis van de gestelde eisen wordt ontwikkeld.

Het begint allereerst met een goede voorbereiding. Keuze van de juiste materialen, een goed advies en natuurlijk de juiste tekening, maar hier helpt ons engineeringsteam graag mee. Daarna is het zaak dat de te gebruiken machines op de juiste manier worden ingesteld. Sommige CNC (computer numeriek control) gestuurd, andere handmatig. Hiervoor beschikken de mensen op de werkvloer over de juiste kennis en ervaring.

Machines waar we gebruik van kunnen maken:
 

Toepassing Machine Specificaties*
Plaatbewerking CNC Ponsnibbelmachine 2500 x 1250 mm / 3mm dikte
  Handmatige ponsmachine 6 mm dikte
  Plaatschaar 3000 mm lengte / 6mm dikte
  Uithoekmachine 45°, 90° / 3mm dikte
  CNC Kantbank 3 m  
  CNC Kantbank 2,5 m  
  Excenter pers 80 ton
  Excenter pers 20 ton

 

Voor de realisatie van de diverse producten kan plaat bewerkt worden (zie bovenstaand figuur) door middel van ponsen, kanten, knippen, uithoeken en persen. Samen met u zoeken we uit wat de beste oplossing is voor uw product. Aanvullend kunnen we tevens bewerkingen uitvoeren zoals boren, tappen, flowdrillen en lassen. Dit stelt ons in staat nog beter te kunnen voldoen aan al uw productwensen en -eisen. Wij gaan graag met uw uitdaging aan de slag. Kijk voor een volledig overzicht van onze mogelijkheden op de pagina over ons machinepark.

Plaat- én draadbewerking

Iets waarin we ons onderscheiden en waar u van kunt profiteren is dat wij, naast plaatbewerkingen, ook draadbewerkingen kunnen uitvoeren. Niet alleen bespaart u tijd en geld wanneer het combineren van plaat en draad een vereiste is voor uw product, er ontstaan tevens veel meer designmogelijkheden om uw product een transparanter uiterlijk te geven. Voeg gemakkelijk een leuke finishing touch toe met draad aan uw plaatontwerp, of andersom. Denk bijvoorbeeld aan een toonbankdisplay voor in winkels, die toch net iets mooier is wanneer plaat met draad wordt gecombineerd.

Van begin tot eind, en meer

Ook over de afwerking van iedere opdracht denken we mee. Natuurlijk leveren wij uw producten netjes af zonder bramen of scherpe kanten, maar we kunnen meer. Met onze in-huis poedercoatlijnen kunnen we producten voorzien van een beschermende en mooi uitziende coatlaag. Ook het verzinken of verchromen regelen wij. Wij ontzorgen graag van begin tot eind en hebben daarom zelfs oplossingen voor diverse montage-, verpakkings- of transportuitdagingen. Zo ontstaan er producten die direct naar de eindklant kunnen en waar u verder geen omkijken meer naar heeft.

Marijn Boden
Werkvoorbereider /Calculator Metaal

Offerte aanvragen of meer weten?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Een specifieke metaalvraag? Vraag dan naar mij, Marijn, en ik vertel u graag alles over onze mogelijkheden. Ik ben bereikbaar via info@benjaminbv.nl.