Garantie & kwaliteit

Goede kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We streven ernaar ieder product de gewenste kwaliteit mee te geven. We zorgen er graag voor dat u als klant tevreden bent én blijft over ons en onze kwaliteit. Nu is ieder product anders en vraagt om andere maatregelen. Goede communicatie over de kwaliteitswensen en –eisen zijn hierbij van groot belang. Daarnaast staan hieronder nog een aantal punten beschreven die bijdragen aan de uiteindelijke kwaliteit van uw product.

Poedercoatsystemen en hun garantie

Ieder product is uniek en vereist een andere behandeling. De keuze voor een bepaalde behandeling hangt onder andere af van het materiaal en de toepassing van het product. Welke behandeling er vervolgens wordt gekozen zegt tevens dan weer iets over de garantie die hieraan verbonden is. Nieuwsgierig naar welke behandeling voor uw product wordt geadviseerd en welke garantie hier bij hoort? Dit hebben wij zo volledig mogelijk proberen samen te vatten in dit schema.

Kwaliteitsklassen

Natuurlijk zijn bij elk afzonderlijk product ook andere kwaliteitseisen vereist. Om hierin toch een richtlijn aan te kunnen geven, is er onderscheid gemaakt in vier kwaliteitsklassen. Waarin klasse 4 slechts is om iets corrosie werend te maken, klasse 2/3 de meest toegepaste kwaliteitsklassen zijn en wij klasse 1 gebruiken voor het grootste gedeelte van onze opdrachten in de meubel- en designindustrie. Samen met u kijken we graag welke klasse voor uw product van toepassing is en welke prijs hierbij past. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende klassen.

Klimatologsiche kaart

Wat van grote mate bijdraagt aan de keuze voor het poedercoatsysteem en uiteindelijke garantie, hangt sterk af van waar het object zich gaat bevinden. Natuurlijk maakt het al een groot verschil of het binnen of buiten komt te staan, maar ook in welk gebied van Nederland maakt een verschil. Zo is een product in een kustgebied veel kwetsbaarder. De verschillende toepassingsgebieden zijn inzichtelijk gemaakt in deze klimatologische kaart.

Onderhoud en reinigen

De coatlaag kan nog zo perfect zijn aangebracht, maar het goed onderhouden van het behandelde materiaal speelt een belangrijke rol in de levensduur van het product. Ten eerste zal het verwijderen van vuil zorgen voor het behoud van de mooie uitstraling die het product heeft na het aanbrengen van de coating. Echter zorgt het reinigen er vooral voor dat chemische stoffen in het aanwezige vuil niet op de coating in kunnen werken. Meer informatie over onderhoud en reinigen vindt u hier.

Pas op met siliconen

Siliconen zijn funest voor de hechting van iedere denkbare coating en dus ook voor de uiteindelijke kwaliteit van het product. Siliconen kunnen vrijkomen uit silicone houdende spray of kit, zoals lasspray, en moeten vermeden worden. De siliconen kunnen in diverse stappen tijdens de (voor)behandeling van het te coaten product vrijkomen. Het is dus belangrijk dat de door de klant aangeleverde producten geen siliconen bevatten of besmet zijn met siliconen. Lees hier meer over siliconen.

Schooperen

Ook voor het schooperen zijn bepaalde richtlijnen en kwaliteitseisen opgesteld door branchevereniging ION. Bekijk alles met betrekking tot het schooperen hier.

Lesley Dictus
Bedrijfsleider Coating

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@benjaminbv.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.