Overig (licht) constructiewerk

Naast de ijzersterke combinatie van draad- en plaatbewerking die wij op binnen ons bedrijf kunnen uitvoeren, kunt u bij ons ook terecht voor andere metaalbewerkingen. Zo gaan we ook enthousiast aan de slag met buisbewerkingen, lassen en overige (lichte) constructiewerkzaamheden. Alles om in een zo veelzijdig mogelijk assortiment van producten te kunnen voorzien. Door het combineren van diverse technologieën en bewerkingen streven we ernaar voor ieder gewenst product een passende oplossing te vinden.

Met onder andere onze zaag-, kolomboor-, tap- en ontbraammachines vertalen we graag uw ideeën naar maatwerk producten. Staal-, RVS- of aluminium constructies kunnen door ons worden ontworpen, bewerkt, geproduceerd en indien gewenst zelfs gemonteerd, verpakt en vervoerd worden. Met onze in-huis-mogelijkheden voor oppervlaktebehandelingen bieden we een totaalpakket zodat u nergens meer omkijken naar heeft. Natuurlijk draaien we onze hand ook zeker niet om voor eenvoudigere opdrachten waarin u gewoon een kleine bewerking wenst. Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden.

Buisbewerking

Ook voor buisbewerking kunt u bij ons terecht. Buizen in allerlei vormen en maten zijn de basis voor een breed scala aan producten. Wij verwerken buizen vakkundig in uw product of halffabricaat, of produceren een geheel nieuw product zoals een kledingrek.
 

Met onze buisbuigmachine met mallen tot 32 millimeter diameter helpen wij u graag bij de ontwikkeling van uw buisproduct. Een product met andere afmetingen dan u kunt terugvinden in ons machinepark? Bel ons gerust even voor de mogelijkheden, want met ons oplossend vermogen kunnen we ook úw product bewerken of vervaardigen.

Lassen

Het produceren of bewerken van metaalproducten kan haast niet zonder te lassen. Binnen ons bedrijf beschikken we dus ook over een speciale lasafdeling die uw product kan MIG/MAG-lassen, TIG-lassen of puntlassen. Meer over deze lastechnieken leest u hier.
 

Om deze verschillende lastechnieken te kunnen uitvoeren, hebben we een  industriële puntlasmachine, vijf handmatige lasapparaten en drie professionele lastafels. Hiermee kunnen we voorzien in de productie van een breed scala aan producten. Door de lastafels kunnen we tevens zorgen voor een goede repeterende kwaliteit. Hierdoor kunnen we u niet alleen van kleine, maar ook van grotere series producten voorzien. Indien nodig adviseren wij u ook graag in het gebruik van juiste (las)mallen die wij tevens zelf kunnen produceren.
 

Over het algemeen zijn wij op onze lasafdeling gespecialiseerd in licht constructiewerk gemaakt uit staal, RVS en aluminium. Producten zoals meubels, frames, displays en omkastingen komen wekelijks voorbij. Onze gekwalificeerde medewerkers, voorzien van de juiste certificaten, kunnen op een juiste manier adviseren over welke lastechnieken passen bij de productie van uw product.

Marijn Boden
Werkvoorbereider /Calculator Metaal

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Een specifieke metaalvraag? Vraag dan naar mij, Marijn, en ik vertel u graag alles over onze mogelijkheden. Ik ben bereikbaar via info@benjaminbv.nl.