Cabinesysteem

Voor grotere producten, zware producten (tot een gewicht van ca. 2000 kg), producten uit dik materiaal of kleinere series maken we meestal gebruik van ons losse cabinesysteem, ofwel onze lijn 2. Deze productielijn bestaat uit losse cabines voor de verschillende stappen van het proces. Een losse straalcabine, een losse poedercoatcabine en aparte moffeloven. Uw producten hangen aan een traverse systeem en onze medewerkers verplaatsen uw producten met behulp van dit traversesysteem handmatig van cabine naar cabine.

Snel schakelen tussen verschillende behandelingen

Voordeel hiervan is dat er handmatig meer invloed uit kan worden geoefend op de verschillende stappen van het proces. Dit in tegenstelling tot een geautomatiseerde productielijn, kan iedere stap van het proces voor ieder te coaten product anders worden ingesteld. Hierdoor kunnen we ook snel schakelen wanneer uw opdracht bestaat uit diverse onderdelen die in verschillende kleuren gepoedercoat moeten worden en dus verschillende behandelingen vereisen.

Meer tussentijdse kwaliteitscontroles

Tevens kunnen er betere kwaliteitscontroles plaatsvinden tussen iedere stap in het proces en kan hier op worden ingespeeld, mocht dit nodig zijn. Zo kan er op verzoek een verfrapportage conform de eisen van de EN1090 of uitgebreide laagdiktemeeting worden meegeleverd. Dit alles draagt uiteraard positief bij aan de uiteindelijke kwaliteit van uw producten.

De grootte van producten die in deze productielijn kunnen worden verwerkt is maximaal ca 7800 x 2700 x 2700 millimeter. Natuurlijk enige uitzonderingen daar gelaten, dus schroom niet en vraag ons vooral naar de mogelijkheden! Of vraag meteen een offerte aan en laat u adviseren over de beste oplossing voor uw producten.

Lesley Dictus
Bedrijfsleider Coating

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@benjaminbv.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.