Lopende band traject

Achter in onze fabriek beschikken wij over een poedercoatinstallatie in de vorm van een lopende band, ook wel onze ‘lijn 1’ genoemd. Deze productielijn stelt ons in staat grote series van dezelfde kleur efficiënt te kunnen poedercoaten. De lopende band, ofwel een ketting, hangt op 2,0 meter hoogte en de producten worden met behulp van haken aan de kettingbaansysteem gehangen. Op deze manier doorlopen ze alle stappen van het proces zoals hier beschreven.

De productielijn 01 bestaat dus uit een sproeitunnel voor de voorbehandeling en een droogoven, gevolgd door een poedercoatcabine en een moffeloven in de vorm van een lange tunnel. Op het einde van de alsmaar rondgaande installatie in de vorm van een ovaal, staan een aantal blazers ter afkoeling voor de producten. Natuurlijk beschikt de lijn ook over een ruimte waar uw producten worden opgehangen, afgehaald en verpakt.

Grote series (kleinere) producten

Omdat het grootste gedeelte van deze productielijn automatisch gaat, stelt het ons in staat met relatief weinig personeel grote series in korte tijd te kunnen poedercoaten. Door onze jarenlange ervaring met het ophangen van diverse producten kunnen we wel zeggen dat we voor al uw producten een oplossing hebben om deze zo efficiënt mogelijk te verwerken. Doordat het een ovaalvormige lopende band is, zitten er wel een maximale afmetingen aan de verwerking van deze poedercoatinstallatie. Deze afmetingen zijn ca 4500 x 1550 x 1150 millimeter. Natuurlijk met uitzonderingen daargelaten, dus vraag vooral naar onze mogelijkheden.

100% gebruik grondstof

In deze productielijn zit ook een poeder terugwinsysteem ingebouwd. Poeder dat in eerste instantie niet meteen hecht aan het product wordt opgevangen en kan opnieuw in de installatie worden opgenomen. Hierdoor wordt dus bijna 100% van de grondstof (het poeder) gebruikt, wat zeer gunstig is voor het milieu omdat er zo goed als geen afval wordt geproduceerd.

Marlou van Meer
Coatafdeling

Heeft u een concrete vraag?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in coating en metaalbewerking en wij helpen u graag met het oplossen van uw uitdaging. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@benjaminbv.nl. Een specifieke vraag over coaten? Vraag dan naar mij, Marlou, en ik vertel u graag alles over onze mogelijkheden.